woordwolk beelddenkenbeelden in je hoofd

Beelden in je hoofd

 

 

Beelddenken is een snelle, associatieve manier van denken, waarbij de verbeelding en het gevoel een grote rol spelen. Iedereen kan in beelden denken, maar mensen kiezen vaak voor lijndenken, dat een strikte volgorde aanhoudt. Beelddenken neemt meerdere stappen tegelijk, waardoor je sneller en vaker dan bij lijndenken in meerdere dimensies geraakt. Zo kan een beelddenker een verfrissende kijk op iets geven, een situatie in een oogopslag overzien en met originele oplossingen komen.

Beelddenken is handig en leuk. Toch krijgen mensen die er een voorkeur voor hebben vaak etiketten als ‘dyslectisch’ en ‘druk in het hoofd’ opgeplakt. Als kind worden ze lastig of onaangepast gevonden en op school hebben ze moeite met leren lezen. Anders denken betekent ook anders leren. Het is de hoogste tijd om in opvoeding en onderwijs meer rekening te houden met de kwaliteiten van beelddenkers.

Dit boek geeft een schat aan informatie en tips voor ouders en leerkrachten, maar vooral voor wie het beelddenken, het meerdimensionale denken, bij zichzelf wil ontdekken.

Lot BlomLot Blom (1950) is expert in meerdimensionaal denken, healer en coach voor beelddenkers. Na jaren gewerkt te hebben met dyslexie-counseling, luistertherapie en hartcoherentie, ontwikkelde ze haar eigen integratieve aanpak waarover zij in dit boek schrijft.

 

Handleiding voor beelddenkers

Lot Blom

beelden in je hoofd omslag

 

ISBN: 97890 202 08184
paperback, 160 pagina's
Prijs: € 14,95

ISBN ebook: 9790 202 08191
Prijs ebook: € 11,99

uitgeverij Ankh Hermes

Anders denken,
anders leren